Bejelentéskitti-konyhaja
Az igazi ízek

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Két érdekes videó a szöveg mellé:
http://www.youtube.com/watch?v=hPDvM3x1Szw

http://www.youtube.com/watch?v=rR5jUGXhDNA

Ahhoz, hogy ezt megértsétek, első körben meg kell értenetek, hogy milyen méreganyagok és hova rakódnak le a szervezetbe. Az első és legfontosabb dolog az, hogy kitárgyaljuk azt, hogy mik is mérgezik el a testünket, s hogy kerülnek be? Természetesen a méreganyagok, de vannak más anyagok is. De ezek valóban mérgek, s ezek igen változatos úton kerülnek bele a szervezetünkbe.

Nézzük, hogy hogyan. Elsősorban táplálék útján, tehát ezek elsősorban konkrét mérgek. Tehát nem olyan étel, ami nagy mennyiségben káros, hanem ezek konkrétan mérgező anyagok. Milyen táplálékokban van konkrét méreg? élelmiszer adalékok, mesterséges színezékek, szintetikus aromaanyagok, állomány javítok, savanyúságot szabályozó anyagok, térfogatnövelő szerek, tartósítószerek, szintetikus édesítőszerek, minden olyan amire az van írva, hogy light, abban tuti, hogy van vegyszer, rothadás gátlók, növény védőszerek maradékai amik bent vannak az élelmiszerekbe, fertőtlenítő vegyszerek és nehézfémek. A szomorú hír az, hogy a boltban kapható nagyipari táplálékok nagy részében szinte kivétel nélkül benne van. Holott az is untig elég lenne, ha csak egy lenne benne.

Ezek alól kivételek azok az élelmiszerek, amik vagy háztáji élelmiszerek vagy tehát te vágtál disznót és azt tudod, hogy az nem vegyszerek tápot kapott hanem disznókaját, moslékot. Te tudod azt, amikor feldolgoztad a disznót akkor nem kolbász aromát használtál, hanem fűszereket, nem füst aromát használtad, hanem tényleg a füstre vitted azt a kolbászt, akkor azt mondom, hogy nagy az esélye, hogy nem lesz benne ilyen jellegű méreganyag.

De ha te itt bemész a Sparba nem biztos, hogy olyant fogsz kapni, amiben ne lenne ezek közül valami. Akár ha csirkét vágsz. Ha mondjuk te tudod, hogy otthon sütöd a palacsintát, belerakod a tojást, lisztet, jobb esetben házi tejet, mert a bolti szintén tele van vegyszerekkel és szépen kikevered a palacsintát és kisütöd. De ha már beveszel egy palacsinta port, akkor azt felejtsd el, hogy abban nincsen méreganyag. S az a szomorú, hogy a háziasszonyoknak már el tudják adni a palacsinta port. Aztán majd nézd meg az összetevőit, hogy mi van benne a palacsinta porba. Van benne liszt meg tojáspor, s oda van írva, hogy hígítsa fel egy rész vízzel meg tejjel. Hát nem egyszerűbb, ha otthon te kikevered az egészet. Borzasztó, hogy mit művelnek az emberekkel.

Amelyeken ott van valamilyen bio vagy vegyszermentes minősítés és Magyarországon ezt nagyon szigorúan ellenőrzik. Amióta a bio kontroll Hungária kft. létezik, azóta eléggé szigorúan ellenőrzik, mire tehetik rá a bio kontroll kft. bélyegzőjét.

Felhívom a figyelmeteket hogy attól, hogy rá van írva, hogy bio attól még nem biztos, hogy bio, de ha bio kontroll kft. címkéje rajta van akkor bio. Abban nagyon meg lehet bízni.

A méreganyagok egy része légzés útján kerül be a szervezetbe.Ezt a legnehezebb kikerülni, mert azt nem tehetjük meg, hogy nem veszünk levegőt. Tehát ha akarjuk, ha nem levegőt kell venni. Mostanában tv rádió harsogott az irtózatos szmog riadóról, ami egész Európára jellemző volt. És Budapest eljutott addig, hogy már csak a páros meg a páratlan rendszámú autók közlekedhettek. Ha ott van dolgod akkor nem tudod megcsinálni, hogy egész nap nem veszel levegőt.

Mik ezek a méreganyagok, amik a levegőben vannak? a városi levegőben lévő szennyező anyagok, füst, szintetikus illatanyagok, amiről beszéltem, hogy benne van a levegőben, mert már mindent illatosítanak, ha akarjuk, ha nem. Különböző tüdőkárosító porok, korom és illóvegyszerek.

Egy picit visszatérnék a tüdőkárosító porokra. Nemcsak azok a porok, ha aktívan folynak bányászat, akkor biztosan szállnának a levegőben, hanem más anyagok is.

Tudjátok-e, hogy a szilikózis, ami egy nagyon ártalmas anyag, miről kapta a nevét? A szilica nevű porról. Tudjátok-e, hogy ez a szilica nevű por az mibe található? Hintőporokban, mindenféle hintőporokban. Rengeteg por alakú sminkszerben is és ez egy annyira apró szálló por hogy untig elég, ha te bepúderezed a csecsemőnek a fenekét és az úgy meg marad a levegőben, hogy még fél óra múlva is mérni lehet a levegőnek a szilica tartalmát. És erről nevezték el a szilikózist. Nagyon kel rá figyelni és ugye a csecsemőknél, akiknek még csak alakul a szervezetük, hogy nehogy véletlenül ilyen bejusson a kis tüdejükbe. Tehát én szívem szerint, ezeket a hintőporokat, amik tele vannak talkummal meg szilicával én betiltanám, de hát milyen érdekes, hogy bányákban mérik a levegő szilica tartalmát, míg egy lakásban, ami zárt, és sokszorosa a megengedett a határértéknek a szilica tartalom a levegőben, azzal meg senki nem foglalkozik. Tehát a kozmetikai ipar gátlástalanul eladja ezeket a hintőporokat meg púdereket.

Az illóvegyszerek miért nem ugyanaz, mint a szintetikus illatanyagok? A szintetikus illatanyagok általában kellemesek, függetlenül attól, hogy nagyon durván mérgezőek. Az illóvegyszerek viszont nem, melyek a levegőbe kerülnek például egy tatarozás folyamán. Tudjátok nagyon jól, ha valakinél tatarozás van, ha egy hónap múlva bemész a lakásba érezni lehet a szagon, hogy itt tatarozás volt. nagyon durva tüdőkárosító és tüdőrákot okozó illóvegyszereket tartalmaznak ezek az anyagok. Pl, parkettalakk, falfesték, ajtómáz. Hivatalosan, amíg a szagot érzed a lakásban addig nem szabadna visszaköltözni, tehát ezt ki kellene szellőztetni. Nem véletlen, hogy a régi öregeknél mindig a legnagyobb nyárban volt a meszelés, aminek az illóanyaga még nem is volt káros annyira. Most meg mióta ezek a gyorsan száradó csodafestékek vannak, teljesen mindegy hogy mikor tataroz az ember, mert hát úgyis gyorsan szárad és nem fog bepenészedni. Ez ugye az első szempont, holott annak kéne az első szempontnak lenni, hogy te milyen mérgekkel leszel összezárva.

Méreganyagok még bekerülhetnek a szervezetbe a bőrön keresztül is, mint kozmetikumok alapanyagai, kőolajszármazékok, tartósítószerek, káros szintetikumok, tenzidek, amik a különböző habképzők, amik a tisztító és mosószerekkel, mosakodó szerekkel. Nehézfémek, színezékek és egyéb vegyszerek és többek között a tetováló festékek, amik bőrön keresztül bejuttathatnak bőrön keresztül méreganyagot a szervezetbe.

Valamint gyógyszerek, vagy szintetikus, nem kellően tiszta táplálék kiegészítők és vitaminok valamint oltások által is bekerülhetnek méreganyagok a szervezetbe.

Nagyon nagy téma most a honlapon is az oltás dolog, hogy egyre jobban mernek az orvosok is nyilatkozni arról, hogy be kellene tiltani az oltásokat, hogy gyakorlatilag semmi ellen nem védenek, viszont tele vannak méreganyaggal. És egy aprócska hír, hogy az első 100 halálos áldozata meg van a HPV elleni védőoltásnak, de HPV ellen nem véd, és most kötelezővé akarják tenni Magyarországon.

Számolnunk kell azokkal a méreganyagokkal is, amelyek tulajdonképpen önmagunkban nem mérgek, viszont ha kellő mennyiségnél több kerül a szervezetbe, akkor gyakorlatilag ugyanannyi galibát képesek csinálni, mint a valódi mérgek. Tehát ha elviszed, egy méregszakértőhöz azt fogja mondani, hogy nem méreg, de hosszú távon sok kicsi sokra megy. És lehet, hogy egy 10-15 éves használat után ugyanúgy fognak viselkedni a szervezetedben, mint a mérgek.

Számomra ezek a fontosabbak, ugyanis míg a valódi mérgekmindenki számára köztudottak és mindenki próbál ellenük védekezni, addig elég hihetetlen sokak számára, hogy valamilyen dologból nem szabadna többet enni vagy többel érintkezni hisz az ugyanolyan károsító.

Az egyik ilyen nagy kategória a telített és finomított olajok és zsírok. Minden, ami finomított étolaj és minden, ami telített zsír, a margarinok. Azt harsogja a média, de ez megint csak egy fogyasztó társadalmú fogás, hogy szívbarát margarint kell venni, mert abban nincs koleszterin. Tény és való, hogy nincs bent koleszterin, de többet ártunk vele, mint használunk. Ez van a különböző finomított zsírokkal. Ugyanis a szervezet számára idegen molekula, a szervezet nem ismeri fel, mert egy halott anyag és nem tud vele mit csinálni, ezért elkezdi lerakni. És ha hosszú távon halmozódik ez a szervezet számára ismeretlen anyag akkor az ugyanúgy fog reagálni mint egy méreganyag.
A telített és finomított olajok és zsírok, milyen problémák okozói lehetnek a szervezetben:
-Gyomor és bél problémák, keringési problémák, ugye nevetséges, mert pont a szívbarát margarintól lesz keringési problémád. Szív és érrendszeri betegségek, bőrproblémák és allergia, amit okozhatnak ezek.

-Jó de akkor, mit használjunk a konyhában? Nagyon egyszerű a történet vissza kell gondolni, hogy mit használtak öreganyáink. Volt régebben V.. étolaj? Nem és mégis valamiben megtörtént a sütésfőzés. Ami egészséges a mangalica zsír, mert a mangalica hájnak van olyan összetétele, ami nem terheli a szív és érrendszert és a libazsír és a hagyományos vaj. ha valaki ragaszkodik az olajhoz, akkor csak hidegen sajtolt 100%-os növényi mag olajat lehet használni, mert ha azt finomítják, akkor az már tele van vegyszerezve.

Hogyan finomítják az étolajat?
(Így: http://antalvali.com/etolaj/etolaj_finomitas_azaz_mi_van_a_napraforgos_flakonban?evp=56)

A következő ilyen nagy csoport a cukor és származékai. A cukorról nem tudok indulatok nélkül beszélni, mert én az egyik legdurvább méregnek tartom. Van egy könyv, aminek az a címe, hogy Cukor blues, érdemes elolvasni ezt a könyvet, mert nem túl vastag, de nagyon szemléletesen leírja komoly laboratóriumi vizsgálatokkal alátámasztva, hogy a cukor mi mindent okoz a szervezetbe. Amit mi cukornak hívunk az egy természet és testidegen anyag. Nincs rá szüksége a szervezetnek. Azt tudjátok-e hogy az emberiség mióta eszik cukrot konkrétan ebben a formában, ahogy ma esszük? Hát nincs 100 éve. Ez egy nem olyan régi találmány. amióta esszük, azóta van bajunk.

Nézzük meg, hogy a cukor és származékai milyen betegségeket okozhatnak? Elsősorban az elsavasodás és a candida, a candidiázis fő okozója, ami a legtöbb betegség fő táptalaja. Azt tudjátok, hogy ha az emberi szervezet elsavasodik onnantól nincs megállás, elindultál le a lejtőn és onnan jön az összes többi betegség. Sokszor csak azzal, hogy valaki az étrendjéből kivonja a cukrot meg lehet állítani ezt a folyamatot. És megdöbbentő hogy hány ízületi problémás hány szívbeteg tud meggyógyulni csak attól, hogy kiiktatja az életéből a cukrot teljesen. És még egy bizonyíték arra, hogy az emberi szervezetnek nincs szüksége cukorra. Van, de nekünk kimondottan a fruktózokra. Tehát a gyümölcs és a cukor vegyületekben található cukor vegyületekre van szükségünk, de természetes formában és nem onnan kivonva, hanem a gyümölccsel együtt. Bőrproblémák, elsősorban 90%-ban a szervezetbe bejutott cukor okozza az ekcémát, pikkelyesedéssel és nedvedzéssel és hámlással, foltokkal járó bőrproblémákat. Kóros hajhullást, az allergiák nagyon nagy részét és hát a végeredmény a rák.

Olyan embereknél ahol indokolatlanul van hajhullás sokszor csak annyival meg lehet állítani, ha kivonja a cukrot az életéből. És a saját barátnőmön figyeltem meg, aki egyébként a legszkeptikusabb, mindenkinek hisz csak nekem nem. Szipuk, allergia gyógyszerek, és tinédzser kora óta ez van nála és most 2 éve elértem nála, hogy leredukálta a cukor fogyasztását. Az étcsokikra még elcsábul, de már nem rak 3 evőkanál cukrot a teájába, és nem érti, hogy úgy kezdi 50 éves korára kinőni az allergiát, hogy mostanában már nem jön neki annyira elő. A parlagfű allergiájánál ennyi elég volt, hogy sokkal kevésbé jelentkezik, mióta kivontuk a cukor nagy részét az étrendjéből. Ilyenekre nem gondoltnak az emberek. Mérgezik magukat szteroidokkal, mert minden allergia gyógyszer szteroid, ahelyett hogy odafigyelnének, hogy valamit hagyjunk ki, ami kimondottan az allergiás dolgokat táplálja az emberi szervezetben.

Csináltak egy kísérletet. Megkérték a frissen született csecsemők szüleit, hogy 5 éves korukig semmilyen cukrot és édességet ne adjanak nekik. Ezek egyébként vegán szülők gyermekei voltak, de azért vegán, mert csak ők értették meg, hogy ennek mi értelme, mert az átlagember nem nagyon fogta fel, hogy hogyhogy egy gyereknek ne adjunk édességet meg cukrot. És nem is kaptak semmilyen édes ízt, még mézet sem. és 6 éves korukban vitték be őket először olyan közösségbe, mert ez volt a tesztnek a lényege, hogy elvitték őket egy gyerekzsúrra. Ahol volt torta, puding, minden, ami édesség, édesség hátán édesség. Kólák, fanták, bambik, ami csak kell. Nem volt megtiltva a gyereknek hogy ne egyen, bármit ehetett. Nagyon érdekes lett az eredmény. Ezeknek a gyerekeknek közel 80% az első falat után kiköpte. És azt mondta, hogy ez rossz és fanyalgott rá. Nekik tiszta volt a szervezetük ők a természetes íz közegben éltek. Ők úgy gondolták 6 évesen, hogy ez rossz és kiköpték. A maradék 20% a gyerekeknek, akik nem köpték ki, hanem úgy döntöttek, hogy megkóstolják, azoknak a fel azonnal rosszul lett, hányt és hasmenése lett. A másik fele ebből a 20%-ból, akiknek nem lett semmi baja, annak ellenére, nem kért soha többet, és amikor megkérdezték, hogy ízlett azt mondta, hogy nem volt jó.

Na most miért van ez? Mikor mi úgy gondolnánk, hogy a gyerek az csak az édességet szereti. Ez egy nagyon egyszerű dolog, de most ne sértődjön meg senki, de a szülő a hibás miatta. A szülő alapozza meg a gyermekének a leendő felnőttkori egészségét. Az hogy valaki szívinfarktusban hal meg, azért elsősorban az anyja és az apja a felelős érte. Attól függ, hogy hogyan étkezett gyerekkorában. Vagy attól, hogy egy gyerek ekcémás. Gondoljatok bele, hogy kezdődik ott a történet, hogy már az anyatejjel már sokkal több cukor jut a gyerek szervezetébe, mint kéne, mert a kedves mama is tolja magába az édességet.

A valódi tiszta anyatejnak 2 érdekessége van. 1, maximálisan tartalmaz minden olyan tápanyagot, amire a gyereknek szüksége van, de csak akkor, ha egészséges anyáról beszélgetünk. Sajnos a mai anyatejek már ezt nem tartalmazzák, mert maga az anya sem étkezik úgy. A másik nagy érdekesség, hogy az anyatej az a fajta ital, amiben mind a 4 íz, 25 – 25%-osan benne van. Teljes harmóniában, tehát a savanyú, keserű, édes és a sós. Aki már kóstolt egy igazi egészséges anyának a tejét, az azt mondja, hát olyan érdekes, vagyis nem hasonlít semmire. Ugyanis az egészséges étkezés alapja a harmónia. Ezt a kínai meg az indiai ájurvédikus konyha is mondja, hogy akkor jó az étkezésed, ha a 4 alap ízből egyforma mennyiségben jut be a szervezetedbe. Ha megnézitek a fehér ember étkezési kultúráját, az európai emberé nagyon édes-sós irányba van eltolódva. Az amerikai emberi meg édes-sós irányba. és a többi hiányzik a keserű és a savanyú íz hiányzik az étkezésünkből. Sőt nem is esszük meg, mert azt mondjuk, hogy az rossz.

Visszatérve az anyatejre. már az anyuka is egy édes étkezést folytat. Ebből következik, hogy sokkal károsabb a cukortartalma az anyatejének. Tehát már a kisgyermek az anyatejjel már több cukrot kap, ehhez szoktatjuk hozzá. Majd amikor leválasztják a ciciről, mondja a védőnő, hogy most már lehet neki adni, egy kis gyenge teát. A gyenge tea hogy történik, tényleg főz az anyuka egy gyenge teát, majd jól megcukrozza és citromozza, hogy finom legyen a gyereknek. Tehát a gyerek ha akarja ha nem megkapja. És akkor csodálkozunk, ha a gyereknek fáj a pocija, minden eszünkbe jut csak az nem hogy a cukortól van. Kis has masszázs meg adjuk neki a kúpokat meg főzzük neki az ánizs teát, azt is jól megcukrozzuk és csodálkozunk, hogy nem hat. Hát persze hogy nem hat mikor ott a cukor. Tehát azt mind a cukor csinálja.

Amikor nő a gyerek, figyeljük meg, hogy a megfelelési kényszert mivel alakítja ki nála? Édességgel. Mikor kap a gyerek édességet? Azzal jutalmazzuk, mint a lovat. Jutalomfalat. Nem? Születésnap névnap van, akkor kap a gyerek édességet. Karácsony van, húsvét van, kapja a gyerek az édességet. Ha jó lesz, csak akkor kapsz túrórudit, tudod, hogy anya nem szereti, ha édességet eszel, de ha jó leszel, akkor kapsz egy túrórudit. Tehát az a szülő, aki azt mondja, hogy neki nyugodt a lelkiismerete, mert csak akkor kap a gyerek édességet, ha megérdemli, nem ezzel zabáltatja, pont ezzel csinálja a legnagyobb bajt. Mert kialakít a gyerekben egy reflexet, hogy ő neki meg kell felelnie az édességért, mert az édesség biztos valami csodadolog. Gondoljatok bele, hogy a régi mikulás zacskókba mi volt. mogyoró, dió, narancs. Hát most láttok a mikulás zacskókba ilyent? Ha te teszel bele, akkor látunk, de egyébként meg milkát.

Emlékszem azokra az estékre, mikor a nagypapámmal, ősszel mikor jöttek a hideg esték leültünk és törtük együtt a dió meg a mandulát és tettük félre és válogattuk. Mikor élik meg ezt a gyerekek? Nem ismerik az ízeket. Pedig ha belegondolsz a mandula keserű meg valahol a dió is ahhoz áll közelebb. és ezt már nem tudod a gyerekedbe belediktálni, mert nem eszi meg annyira el van tolódva az édes íz irányába.

Finomított és fehér lisztek: Ezekkel azért kell nagyon vigyázni, mert hasonló vegyszeres eljárással készülnek, mint amit az előbb az olajról elmondtam. Minden olyan, amin rajta van, hogy finomított az nagy ívben felejtős. Fehér lisztekkel és a finomlisztekkel többek közt azért is kell vigyázni, mert sok bennük a vegyszer, hanem mert a glutén tartalom bennük marad, de azt kivonják, belőle finomítják, ami a gluténnak az allergizáló hatását kompenzálja. Mert önmagában a glutén nem allergizáló csak egyszerűen kiveszik a búzaszemből azt, amitől egész lenne a dolog. Képzeljétek el, hogy ugyanúgy, ahogy az emberi szervezet is egy egész működés a búzaszem is egy önálló egység, ha annak a búzaszemnek egy részét kivesszük, akkor már nem olyan lesz a tápanyagtartalma, nem abban a kombinációban lesz benne és akkor már nem hatásos, lehet, hogy épp rosszat csinálunk vele.

Ezért baj az amikor egy gyógynövényből egy hatóanyagot kivonnak, holott az a gyógynövényen belül tud úgy hatni, ahogy hatnia kéne, s nem az egy hatóanyag. És csodálkozik az orvostudomány, hogy megállapítottuk, hogy a kamillának az azulén, ami hat benne akkor az külön miért nem hat nagyobb koncentrációban, mint a kamilla. Hát persze, hogy nem mert megbontották a növényi EGYséget.

A búzával ugyan ezt teszik, hogy kiszitálják és kivonják belőle, ami miatt az egy egészséges táplálék lenne, s mivel csak egy részét kapjuk meg a búzának nem véletlen, hogy ekkor galibát csinál az emberi szervezetben és plusz még a vegyszerek, ami mellette benne van.

Mit okoznak a finomított és fehér lisztek? Gyomor és bélproblémákat, elégtelen felszívódás, elhízás, szív és érrendszeri problémák, bőrproblémák, ekcéma és allergia.

Majd meg fogjátok látni, hogy az allergia és az ekcéma szinte mindegyiknél fel van sorolva. Figyeljétek meg mióta divatba jött az élelmiszerek finomítása meg az rengeteg félkész élelmiszer, hogy megszaporodott az allergiások meg az ekcémások száma világszerte. A következő ilyen nagy csoportunk a szénsav, ecetsav, citromsav és a borkősav.

Mit okoz az emberi szervezetben? Elsavasodás, veseproblémákat, bőrproblémákat és allergiát.
Mibe van benne? Mindenben, amit a boltba veszel meg, nem találsz olyan élelmiszert, amiben a 4 közül legalább 1 benne ne lenne, de nagyrészt mindegyik benne van. A megdöbbentő az, hogy sokszor még bio élelmiszerekbe is sokszor beleteszik.

Állati fehérjék, ezen sokan meglepődnek, hogy miért sorolom én ide az állati fehérjéket, mikor azt tanultuk biológiából, hogy az állati fehérjékre az emberi szervezetnek szüksége van, mert az adja az energiát. Igen ám, de ezt az óta már 100-szor megcáfolták csak a tankönyveket nem hajlandók átírni. Az állati fehérjék a húsból és a tejtermékekből kerülnek az emberi szervezetbe. Önmagukban nem okoznának semmilyen problémát viszont az a tapasztalat, ha a szervezetben egyéb más méreganyag jut és az állati fehérjékkel találkozik, akkor az úgynevezett rákképző anyagokká válnak. Amikor a kettő egyesül, amelyeket úgy hívnak, hogy nitrozaminok. S biztos hallottátok, hogy a nitrozaminok a legdurvább rákkeltő anyagok. Sajnos az állati fehérjék katalizálják, elősegítik a szervezetben a nitrozaminoknak a fejlődését. A legújabb kutatások szerint, ha egy ember napi állati fehérje bevitele 6%-nál magasabb, akkor garantáltan rákban fog meghalni. Tehát 6% alá kellene csökkenteni az állati fehérje bevitelt.

Elmesélek egy ezzel kapcsolatos kísérletet, amit egy nagyon komoly 30 éves tanulmány előzte meg. Egy könyvre szeretnék utalni aminek az a címe, hogy Kína tanulmány és Kembel professzor 30 éves kutatásait foglalja össze. Ő azt a feladatot kapta, hogy a 30 évvel ezelőtti kínai köztársasági elnöktől, azért Kína tanulmány a neve, hogy ő finanszíroz neki a kutatást, közvetlenül a rákkal kapcsolatban. Méghozzá azt, hogy milyen összefüggés van a rák kialakulása és a táplálkozás között és ő bizony 30 évig vizsgálta ezt. 880 millió emberen végezte el a kísérletet. Utána azt mondták, hogy akkor állat kontrollt is csináljunk. Fogtak egy szobányi patkányt meg még egy szobányi patkányt. Mindkét szobányi patkányt telenyomták alfatoxinnal.


Azt tudjátok mi az alfatoxin? A paprika botrányról halottatok? A legsúlyosabban mérgező anyag ez, még mielőtt belehalnál, rákos leszel, vagyis előbb visz el a rák, mint a méreganyag. Ez a legdurvább rákkeltő anyag a világon.

Mindkét szobányi patkányt telenyomták alfatoxinnal. És az egyik szobányi patkánycsoportot állati fehérjével ettek a másikat pedig nyers gabonával. Azok, akik állati fehérjét kaptak nem tudták megvárni a kísérlet végét, mert idő előtt elpusztultak, akik pedig nyers gabonát kaptak azok mind életben maradtak és betegség nyoma sem volt náluk. Majd ugyanezt elvégezték embereken. És megfigyelték, hogy függetlenül attól, hogy mennyi méreganyag jut a szervezetedbe, azoknál az embereknél, akiknek a napi étkezése 20% felett tartalmaz állati fehérjét, azok garantáltan rákban halnak meg. Azok az emberek, akiknek ugyanannyi méreganyag jut a szervezetébe és nem fogyaszt állati fehérjét az mégsem hal meg rákban. Aztán megnézték invitro, tehát Petri csészében, hogy ha a rákkeltő anyag vegyi anyag mellé állati fehérje kerül, akkor azonnal elindul a rákos szöveteknek a burjánzása. Abban az esetben, ha a rákkeltő anyag mellé növényi fehérje kerül, nem történik semmi.

Azt nem nagyon tudod kikerülni, hogy ne kerüljön rákkeltő anyag a szervezetedbe, azt viszont igen, hogy ne kerüljön nagy mennyiségű állati fehérje a szervezetedbe.

Érdemes után nézni: Dr Kempel: Kínai tanulmány című könyvében, illetve dr. Ládi Szabolcs Nobel díjjal rákkutató orvos tartott egy ezzel kapcsolatos 1,5 órás előadást és sokkal részletesebben elmondja, mint én elmondtam és ez az előadás cd-n megkapható.
Mit okoznak az állati fehérjék egyéb más méreganyagokkal érintkezve? Elősegítik a kóros szövetburjánzást, azaz a rák kialakulását valamint bizonyos bőrproblémákat és támogatják az allergia kialakulását.

Sok szkeptikus erre mondja, hogy öreganyáink is ettek húst és mégsem lettek ilyen bajaik.

Igen ám, de ők nem találkoztak ennyi méreganyaggal, mint mi. Félre ne értsétek, nem a hús ellen beszélek, csak valamilyen oknál fogva az állati fehérjék katalizálják a rákkeltő anyagok kialakulást.

Szervetlen ásványi anyagok. Ha kevés jut a szervezetedbe semmi bajod, csak éppen lebomlani nem tud, tehát a sok kicsi sokra megy alapon évek folyamán gyűlik és aztán nem tudod mitől lettél vese meg epeköves. Tehát a rengeteg szervetlen anyagtól, ami bekerült a szervezetbe. Ilyenek a túl magas ásványi anyagot tartalmazó ásványvizek. Minden olyan ásványvíz, amelynek az összes oldott ásványi anyag tartalma 600-800mg/ liternél több, az már megcsinálja ezt. Tehát mindenképp olyant válasszatok, aminek az összes oldott ásványi anyag tartalma kevesebb, mint 800mg/liter. Szervetlen ásványi készítmények, pl.. pezsgőtabletták, pezsgőporok, nem megfelelő vitamin készítmények ugyanis a legtöbb olcsó vitamin készítmény az szervetlen vitaminokból és ásványi anyagokból áll és sokkal többet árt a szervezetnek, mint használ.

Itt felhívnám az idősebbek figyelmét, hogy azok a kalcium tabletták, amit az orvos ír fel, csontritkulás, és ami gyógyszertárban kapható, az mind egy szervetlen kalcium. Beépülni soha nem fog a csontokba viszont az tuti, hogy az ereidbe, a vesédbe az epédbe lerakódik és nagyon nagy problémát fog előbb vagy utóbb csinálni. Ugyanez vonatkozik az agyon reklámozott vitaminra, ami mind szervetlen vitaminból és szervetlen ásványi anyagból áll. Semmi nem fog hasznosulni. Meg a bolti C-vitamin, amit nem ismeri fel a szervezet, és mint szervetlen sót, rakja neked a szervezetedbe ilyen kő meg por formájában.

Mit okoznak a szervetlen ásványi anyagok felhalmozódása a szervezetben? Vese és máj problémákat, epe problémákat, keringési problémákat, allergiákat és különböző elzáródásokat.

Mit okozhatnak a szénhidrátok? Ezekről már az újságok is írnak eleget, hogy mi mindent okoznak az emberi szervezetben, ha túl sok bekerül. Párat mondok: elsavasodás, kóros elhízás és az ezekhez tartozó járulékos betegségek valamint bőrproblémákat, ekcémát valamint hajhullást és allergiát.


Mit okoz az alkohol? Ami önmagában nem mérgező, csak ha nagy mennyiségben kerül az emberi szervezetbe. Máj problémát, gyomorbajokat, elsavasodást, demenciális zavarokat szív- és érrendszeri problémákat, keringési és bőr problémákat és rákot. És tudnotok kell, hogy hasonlóan az állati fehérjéhez rengeteg nem kívánatos dolgokat katalizálnak az emberi szervezetben. Kis mértékben, egy jó házi bor vagy házi pálinka tényleg jótékony hatással van, de az össze többi alkohol, ami már ízesített aromásított, színezett, kezelt különböző formában az már nagyon káros tud lenni az emberi szervezet számára.

Génmanipulált élelmiszerek, amiket már sajnos világszerte egyre jobban engedélyezik. És még nem telt el annyi év, hogy tudnák milyen következményekkel és elváltozásokkal járnak, mivel még csak az utóbbi pár évben fogyasztunk génmanipulált élelmiszereket. De már most 10 éves fogyasztás után kiderült, hogy előre nem látható degenerációt okoznak az emberi szervezetben. Hirtelen halál, az örökítő sejtek károsodása, sejtszintű kommunikáció zavarai allergia és a rák.

Hogy tudjátok, hogy mi génmanipulált! Sajnos Magyarországon a szójatermékek mind génmanipulált kivétel az amire nagybetűkkel rá van írva, hogy GMO mentes és tavalyi törvény, hogy engedélyezték a génmanipulált kukorica élelmiszerként történő árusítását is. Tehát innentől az összes olyan amiben kukorica van, legyen az liszt, konzerv.

Nikotik, koffein, tein és társai. Ezek nagyrészt szív és érrendszeri problémákat okoznak. Kis mennyiségben a nikotin, a koffein és a tein is egy kiváló keringés javító és fokozó szer. De nagy mennyiségben, vagy ha valaki huzamosabb ideig él vele, akkor bizony káros szenvedélyé válik és károsítja az emberi szervezetet. Ha valaki mindennap megiszik egy kávét az káros, ha valaki egy adott problémára, mint gyógyszer megiszik egy kávét az hasznos. Ugyanez van a nikotinnal és a teinnel is. A szintetikus kábítószerek, mint például fájdalomcsillapítók, antidepresszánsok borzasztó kárt csinálnak az emberi szervezetben. És ezek sokkal nagyobb problémát okoznak, mint azok amikre rámondjuk hogy kábítószer.

Sokan azt gondolnák, hogy ezt a problémát rövidre lehetne zárni azzal, ha kikerüljük ezeknek az anyagoknak a szervezetbe jutását, de ez két dolog miatt sem működik:

1. A civilizált életforma még a legnagyobb elővigyázatosság ellenére sem teszi ezt lehetővé, hisz oly mértékig elszennyeztük a környezetünket, hogy kikerülhetetlen az, hogy ne igyunk csapvizet, ne vegyünk levegőt, ne érintkezzünk mérgekkel, ne fürödjünk, és ne érintsünk meg semmit.

2. A már bejutott méreganyagok nagy része még hosszú évek alatt sem tud magától kiürülni, csak ha különböző módszerekkel elősegítjük azt. Egy hetvenes években anyáink szervezetébe bejutott DDT-t például a köldökzsinóron keresztül mi is örököltük, sőt még unokáink sem lesznek mentesek tőle, ha nem végzünk egy drasztikus méregtelenítést. Vagy vegyük például a szintetikus gyógyszermaradványokat (szteroidok, mineralokortikoidok, fogamzásgátlók, allergiagyógyszerek), amelyek természetes kiürüléséhez sokszor hosszú évtizedekre van szükség.

A megoldás tehát a méregtelenítés.
Nagyon sok kiváló méregtelenítő eljárás létezik, de ha nem jól, nem jókor és nem a megfelelő ideig végezzük, akkor többet árthatunk vele magunknak, mint gondolnánk. Ugyanis a legtöbb méreganyag csak több lépcsőfokban tud kiürülni a szervezetből, és ha valamelyik lépcsőfok kimarad, akkor fennáll a visszamérgeződés lehetősége. Nem véletlen, hogy a legtöbb méregtelenítő eljárás emiatt csak időszakos eredményt szül, vagy esetleg meg sem hozza a várt eredményt. Természetesen bármilyen méregtelenítő kúra jobb a semminél, mégis érdemes odafigyelnünk a méregtelenítés szabályaira.

A legtöbb méregtelenítés úgy zajlik, hogy valamilyen természetes alapú tisztító–méregtelenítő hatású anyagot vagy kivonatot juttatunk a szervezetünkbe sok folyadék kíséretében, miközben betartjuk a méregtelenítés alatti étkezés (diéta) szabályait. Igen ám, de ahhoz, hogy ezek az anyagok célzottan elérkezzenek oda, ahol ki kell fejteniük a méregtelenítő hatásukat, fel kell hogy szívódjanak. Ha viszont a gyomrunk és a beleink nem működnek tökéletesen, akkor elégtelen lesz a felszívódás, és nem lesz tökéletes a méregtelenítő hatás sem. Ha mégis jó a felszívódásunk, de gyenge és tápanyaghiányos a szervezetünk, akkor viszont a méregtelenítés alatt levertek, fáradékonyak leszünk, és a folyamatot súlyos rosszullétek kísérhetik. Mindez kikerülhetővé válik, ha megismerjük a méregtelenítés helyes módját.

A méregtelenítés szabályai:

• Mielőtt belekezdenél egy célzott méregtelenítésbe, térképezd fel, hogy milyen szervedben vagy szervrendszeredben észlelsz működési hibát, hogy célirányosan tudjuk bombázni a megfelelő területet. Tehát ha valaki tudja, hogy gyomor problémákkal küzd, állandóan puffad, állandóan fáj a gyomra, mindig kortyog állandóan savat böfög fel, akkor az ne csalán teát igyon. Mert az csak vérméregtelenítő. Hiába fúródott be a köztudatba, hogy jól lehet vele méregteleníteni, mert többet ártasz vele, mint használsz. Ugyanis a csalán tea, tele van oxál savval, ami meg még jobban ki fogja csinálni a gyomrodat. Ha nagyon sok gyógyszert eszel akkor garantált, hogy a májad van a legrosszabb állapotban, akkor ha a vizeléssel víz visszatartással van a problémád akkor biztos lehetsz benne, hogy a veséd van elmérgeződve. Ha összevissza ver a szíved, állandóan pirosodik az arcod, vérnyomás problémáid vannak, akkor valószínű, hogy az ér és vérrendszered van elmérgeződve. De akkor is ha visszeresedésre vagy hajlamos, vagy ha beütöd magad nagyon könnyen kékülsz. Abban az esetben, ha az egész bőröd tele van bőr problémával, mint pl. ekcéma, vagy pattanás, vagy gyulladás akkor garantáltan az egész szervezeted el van mérgeződve. Tehát a bőr az egész szervezet tükre. Érdemes odafigyelni célirányosan, hogy mi az amit elsősorban méregteleníteni akarunk. A cellulit probléma pl. a szöveti elmérgeződésre utal, tehát a szervek közti szövetek vannak elmérgeződve.

• Ha komoly antibiotikum kúrán estél át, akkor érdemes a méregtelenítés megkezdése előtt valamilyen jó minőségű probiotikummal visszaállítani az antibiotikum által tönkretett bélflórát. Ugyanis egész addig, amíg a bélflórádat nem hozod helyre semmi nem fog használni. De nemcsak a vitamin, egy jó táplálék kiegészítő és egy jó étel sem. Mert a probiotikus bélflórádnak köszönheted, azt neked hasznosítani tudja a tápanyagot a szervezeted és azt fel tudja dolgozni. Ha nincs meg a probiotikus bélflóra, akkor nem működnek az enzimek, ha nem működnek az enzimek, akkor nincs emésztés. ha nincs emésztés, akkor minden gyomorba bejutott anyagot csak ballaszt anyagnak fog fel a szervezet és csak rohad benned, mert nem fogja tudni feldolgozni. Ha meg csak rohad benned az étel, csak gázok keletkeznek fel fogsz fújódni és felesleges savad lesz, mert ez a rohadási folyamat sav felszabadulással jár. És az antibiotikumokból, még ha csak 1 napig szedted is garantáltan tönkre tette a bélflórádat.

• Fontos, hogy a szervezetedet előkészítsd a méregtelenítésre oly módon, hogy feltöltöd magad tápanyagokkal (vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek) , amit a méregtelenítés alatt is folyamatosan pótolsz, mert ezáltal tudjuk elkerülni a rosszulléteket és a visszamérgeződést.

• Ha mindez megtörtént, akkor elsőként a gyomor és a belek állapotát kell helyrehozni, hogy megfelelő legyen az emésztésed és a felszívódás, majd ha mindez megtörtént, akkor jöhet a béltisztítás és a parazitaölés. A gyomor és bélprogram része a lúgosítás is! Ha egy nagy átfogó méregtelenítést akarsz csinálni akkor azonnal a gyomrodnál kell kezdeni. Itt célirányosan, olyan anyagokat juttatsz be, ami előbb a gyomrot majd végig a beleket egészen a végbélig, vékonybél, vastagbél kipucolja, tehát mint egy cirokseprű, kisöpör belőle mindent, megpucolja a májadat, epédet, melyek a béltraktushoz tartoznak, és ha ez is meg volt akkor a bélben lévő parazitákat szépen kiirtja. Mert nincs olyan ember a Földön, akinek nincs a belében parazita. Tehát nem árt 1-2 évente egy parazitaölő programot végigfuttatni, mert sajnos a mai félkész kaják,meg a túlfőzés meg egyebek eredménye, hogy mindenkiben van bél parazita. Bizonyos embereknek, akiknek a fő étkezését a cukor az állati fehérje és a főtt étel teszi ki, sokszor méteresek, amiről te nem tudsz, mert a beleid is méteresek. De az a minimum, hogy kis cérna féreg mindenkiben van.

• Ha ezen is túl vagyunk, akkor jöhet a máj és a vesék kitisztítása, illetve a keringés és az ér-nyirokérrendszer kipucolása, és a vértisztítás. Ez azért fontos, mert ha már a gyomrodat kipucoltad ez a következő traktus. Mert pontosan ugyanazon a folyamaton kell mész végig, ahogy a tápanyag jut el bizonyos szervekhez. Ugye a tápanyag előbb bekerül a gyomorba, onnan elindul, a belekhez majd kidiffundál az érhálózatba és az ered a véren és a nyirok rendszeren keresztül szállítják a különböző szervekhez. Mert a szövetekből már nem tud bekerülni a kakiba és a vizeletbe, azt csak a gyomrodban lévő dolgokat tud kiüríteni. Az összes többi, ami benned van az csak a bőrödön keresztül tud kiürülni.

• A következő lépés a szövetek sejtszintű méregtelenítése, illetve a nehézfém és petrolkémiai lerakódások, gyógyszermaradványok kitisztítása és a bőrön keresztüli kiválasztás serkentése. A mérgek több mint 60% a bőrön keresztül fog ürülni. Nagyon fontos, hogy elősegítsd a bőrödnek, hogy minél jobban tudjon kiválasztani, verejtékezéssel. Járj el szaunába. Ha te gátolod, nem mész el szaunába, akkor nem fog tudni kiürülni a méreganyag és visszamérgezi a bőrödet és csodálkozol, hogy mitől vagy ekcémás meg pattanásos. Azzal is gátolod a bőröd méregtelenítését, ha bármilyen kőolaj tartalmú testápolót vagy kozmetikumot használsz, ugyanis azok eltömik a pórusokat. Jelenleg a boltokban kapható testápolók 99%-a kőolajból van.

• Mivel a bőr az utolsó gát, amelyen keresztül a mérgek távoznak, nem szabad megfeledkeznünk a bőrméregtelenítésről sem, hacsak nem akarunk egy rosszul végzett méregtelenítés után hónapokig pattanásosak, lenni. Vannak méreg mentes tiszta termékek is és kifejezetten méregtelenítő hatással bíró tiszta termékek.

• Nagyon fontos, hogy az egész méregtelenítés alatt fokozottan ügyeljünk a bőséges mennyiségű és minőségű folyadék bevitelére, hogy a "takarító brigádot" ellássuk a megfelelő "mosófolyadékkal". Ugyanis ha a méregtelenítés folyamán nem iszunk eleget, akkor, nincs ami kimossa a már kiválasztott mérgeket, és visszamérgeződünk. Ez az egyik legfontosabb folyamata a méregtelenítésnek. Választhatsz te bármilyen kiváló méregtelenítést, mert ha nem kapja meg a szervezet mellé a folyadékot nem lesz tisztaság. Sok esetben az is egy kiváló méregtelenítő eljárás, ha te azt mondod, hogy napi 5 liter vizet megiszol, de nem helyettesíti.

• Egészséges emberi szervezetnek mennyi folyadékra van szüksége? Testsúly kilogrammonként 70 ml amiből testsúly kilogrammonként 30ml-nek tiszta víznek kell lennie és ez csak az egészséges működéshez kell. Ha méregtelenítesz, akkor ezt az adagot még meg kell növelni. Lefordítom nektek ezt számokra egy 60kg-os nő szervezetének 4,2 liter folyadékra van szüksége és ebből 1,8 liter tiszta víznek kellene lennie.

- A csapvíz tiszta víz?
Nem. Az klóros víz. A pi víz az, tiszta víz.
Többek közt az öregedést és a ráncosodást is annak köszönhetjük, hogy kiszáradunk, megaszalódunk, magyarul dehidratálódunk, elfogy a víz a szervezetünkből. És most egy kicsit visszatérek a kozmetikához, bőrt hidratálni nem lehet krémmel. Nincs az isten, hogy te kívülről vizet jutass a bőrbe, ez a kozmetikai ipar legnagyobb hazugsága, bőrt hidratálni csak belülről lehet. Honnan vegye fel a bőröd a vizet, ha nem abból, amit megiszol? Csak onnan tudja.

• Visszamérgeződés léphet fel akkor is, ha túl sok a szabad gyök a szervezetünkben, amihez vissza tudnak kötődni a méreganyagok, ezért az egész méregtelenítés folyamán bőségesen el kell látnunk a szervezetünket szabadgyök lekötő antioxidánsokkal.

- Tudjátok-e, hogy mik azok a szabad gyökök és az antioxidánsok?Ugye azzal tisztában vagytok, hogy minden élő szervezetnek vannak sejtjei, a sejtek atomokból állnak, az atomok meg atommagból állnak és 2 elektronból, amik egy ellipszis pályán keringenek. Akkor, hogyha valamilyen külső behatás folytán, ami speciel egy méreganyag, ami bejut az emberi szervezetbe, leszakad egy elektron az atommagról és ott képződik egy szabad gyök. Ha nem akarjuk, hogy az az atom, vagyis a sejt meghaljon, akkor az atommag, hogy megmaradjon, az egyensúlya vadászik egy szabad elektronra, és ha arra jön egy, azt azonnal beköti, hogy ne boruljon fel az egyensúly. Ha ekkor egy káros elektront talál, akkor az atommag szépen megköt egy olyan elektront, ami számára káros, és abban a pillanatban belepusztul. Ha meghal az atom, akkor előbb utóbb meghal a sejt, ha meghal a sejt meghal a szövet, ha meghal a szövet meghal a szerv. Azért, hogy ezeknek a leszakadt elektronoknak a helyére, megfelelő, egészséges elektronok kerüljenek, antioxidánsokra van szükség. Nagyon érdekes, hogy a világon 3 olyan van aki nem rendelkezik, saját antioxidáns termelő képességgel.

• Vagy úgy is kérdezhetnék, hogy mi a közös a gyümölcsdenevérbe, a tengeri malacba meg az emberbe? Ez a 3 nem tudja felépíteni a saját antioxidánsait az összes többi állat és növény belülről ki tudja termelni az antioxidánsokat. Ennek a háromnak van szüksége arra, hogy kívülről táplálék útján jusson be neki antioxidáns, az összes többi meg tudja maga termelni. Nem véletlen, gyümölcsdenevér a gyümölcsdenevér neve, mert nem a padláson lóg a mestergerendán, hanem gyümölcsökre csatlakozik rá, és amíg lóg rajta a csápjaival kiszipókázza a gyümölcsökből az antioxidánsokat. A tengerimalac nem véletlenül hal meg zöldség nélkül, mert neki nem azt a normális tápot kell venni, ami a rágcsálóké, hanem neki zöldre van szüksége, mert a zöld növények kitermelik az antioxidánst, máskülönben elpusztul. Míg egy egeret, egy patkányt egy aranyhörcsögöt eltarthatsz száraz tápon. Nálam mindig a konyhai hulladékon elvoltak a tengerimalacok, a krumpli héjon, salátatorzsán és ilyen maradékokon. És sajnos az emberi szervezet sem tudja kitermelni az antioxidánst, tehát szükség van arra, hogy külső táplálékkal juttassuk be. Az egészben az a szomorú, hogy nem olyan táplálékokat eszünk, amik antioxidánsokat tartalmaznának. Miért nem eszünk olyan táplálékokat? Leszoktunk arról, hogy nyers ételt együnk. Mindent sütünk, főzünk, vegykezelünk. Márpedig antioxidáns csak a nyers ételekben található. Ha mégis eszünk nagyon keveset. És nem is gondolnánk azt, hogy hiába akarunk mi egészségesen táplálkozni, de bizonyos ételek, bizonyos formájában, mindenféle tápanyag benne van, csak az antioxidáns hal meg. Attól, hogy mi azt valamilyen formában feldolgozzuk.

• Tudjátok-e hogy mi a legfontosabb antioxidáns? A vitaminok közül például a C-vitamin, mivel ez a legbomlékonyabb antioxidáns. És C-vitamin a neve, de sajnos önmagában antioxidánsként nem működik. Tehát ha csak C-vitamin jutatsz be a szervezetedbe, az C-vitaminnak C-vitamin, de nem antioxidáns. Tehát mindig komplex formában kellene bejutatni, mint például csipkebogyóként nyersen. Mert aki esetleg eszik is csipkebogyót, az is lekvárként vagy valamilyen formában feldolgozva, amikor sajnos már elveszíti az antioxidáns tartalmát. Ilyen például az E-vitamin, ami a gabonákban található meg. Abban a pillanatban, ha a gabonát bármilyen eljárás alá vonják, mint például megőrlik, bent marad az E-vitamin csak az antioxidáns tartalom sérül.

- Ha otthon őrlöd?
- Akkor is, tehát igazából egészben kellene a gabonát megenni vagy csiráztatva. Mert fizikai hatásra leszakad az elektron. Csiraként nem, mert jön a farkinca és egy vagy két napig kell a gabonát csiráztatni, mert után már gabonafű.

• Tehát a csirákban nagyon sok antioxidáns van, a nyers zöldségek, gyümölcsökben, főleg a bogyókban és nagyon savanyú vagy keserűben, nem az édesben. És minden olyan magban, ami keserű, tehát igazából az almának meg kellene enni a magját. A B-17 vitamin a világ legerősebb antioxidánsa, az megtalálható a magházasak gyümölcsökben, alma és sárgabarack magjában, keserű mandulában, dinnye magban, körtemagban. De akinek ez mind macerás, hogy ilyeneket egyen, mint nyers áfonya, málna, ribizke, csipkebogyó, bodza bogyó, de ezt sokan meg sem tudják enni az íze miatt, de ha megcukrozzuk, már elveszti az antioxidáns hatását. Tehát arra figyeljetek, hogy hiába magas antioxidáns tartalmú, az áfonya, málna vagy a ribizke, a megcukrozod, ott halt meg az antioxidáns tartalom, ugyanis a cukor megöli benne az enzimeket meg az antioxidánsokat is.

- És ha lefagyasztom?
- A fagyasztás is csökkenti az antioxidáns tartalmat, de nem szűnik meg tőle, tehát fagyasztani lehet.
- Ezeket a magokat szét kell rágni?
- Igen, szét kell rágni, mivel a magháztól nem nagyon fér hozzá a gyomorsavad, tehát legalább egyszer roppantsd meg egy kicsit, ha érzed, hogy jó keserű, na, akkor jó.

• Tehát a túl sok szabadgyököt antioxidánssal kell kompenzálni, de akinek ez mind macerás nagyon-nagyon kiváló kész antioxidánsokat lehet már kereskedelmi forgalomba kapni. Tudnotok kell, hogy minden egyes táplálék kiegészítő készítmény antioxidáns tartalmát az orac értéke fogja elárulni.

• Az ORAC érték, a szabadgyök lekötő képessége. Megveheted, te a világ legjobb vitamin készítményét, fel van ár sorolva gyönyörűen, hogy ebből is annyi mg meg abból is annyi mg, meg az RDA %-át tartalmazza, ha nincs orac értéke, teljesen felesleges volt megvenned. A fekete áfonyái a legmagasabb, azaz 28. Lehet, olyan táplálék kiegészítőt kapni, aminek 800, de lehet olyant aminek több ezer! az orac értéke, ezt nagyon súlyos rákosoknak szoktuk adni. Egy arány példát mondok, 1 szál cigaretta elszívása 10 a 14-en szabadgyököt képez a szervezetben. Na, ehhez elég vajon az az egy darab feketeáfonya vagy az az egy almamag megroppantása? A sárgarépáé például 8. 100ml-ben az oldott szabadgyök lekötő képesség mennyisége az orac érték.

• Nagyon fontos, hogy a méregtelenítés alatt fokozottan ügyeljünk az étkezésünk tisztaságára, nehogy bejuttassuk az utánpótlás mérgeket és segítsünk a szervezetünk tisztulásának azzal, hogy nem fogyasztunk a méregtelenítés alatt nehéz ételeket, szénhidrátokat és állati fehérjéket még akkor sem, ha ezek egyébként méregmentesek és biok.

• A méregtelenítést bármikor végezheted, de a leghatékonyabb akkor, ha kora tavasszal állsz neki. Gondoljatok bele csak a néphagyományba vagy Bibliába, mindenhol a tél vége, tavasz eleje a böjtök és méregtelenítések időszaka. Még a Bibliai is erre szoktatta az embereket, hogy tavaszi tisztulás. Például régebben egészen farsang végétől húsvétig nem lehetett húst enni és meg voltak a szabályai, hogy mit szabad enni, most ezt már nem tartjuk be, pedig nagyon fontos lenne. Vagy az arab kultúrában ősszel van a Ramadán időszaka, amikor szinte egyáltalán nem esznek, de folyadék az kerülhet a szervezetbe, vagy a zsidóknál ősszel és tavasszal is van ilyen. Egyébként a Gergely pápa óta kezdődik január elsején az újév, mert egyébként mindig tavasszal kezdődött az év. A horoszkóp is a Kossal kezdődik és a Halakkal zárul. A Kossal kezdődik az új élet, akkor jönnek ki a magvak és az embernek is akkor kellene megtisztulnia, megújulnia. Függetlenül attól, ha neked augusztusban jut eszedbe, hogy méregteleníteni akarsz, akkor sem okozol vele problémát, tehát nem lesz káros akkor sem. Mindig lehet méregteleníteni sose ártasz vele magadnak, de tény és való, hogy a leghatékonyabb, ha te ennek tavasszal vagy tél végén állsz neki, farsang végével.

• Növelheted a méregtelenítés hatékonyságát azzal is, ha böjtnapot tartasz előtte, és a méregtelenítés alatt folyamatosan szaunázol legalább hetente egyszer. Én szoktam javasolni, hogy aki úgy dönt, hogy belevág, egy nagy többhetes átfogó méregtelenítésbe az válassza ki a kezdőnapot, az előtte nap már ne egyen semmit csak vizet igyon. Bajod nem lesz tőle, legfeljebb egy picit gyengébb leszel, sokkal könnyebben fogja a szervezeted venni a méregtelenítést.

• Nem árt, ha a kúra alatt használsz méregtelenítő tapaszt is. Nagyon sok félét lehet már kapni, amit a talpra lehet ragasztani, és gyönyörűen kiszedi a méreganyagokat. Ezt úgy hívják, hogy japántapasz.

• A méregtelenítés alatt tilos a napozás és a szoláriumozás, mert előfordulhat, hogy a bőröd által kiválasztott méreganyagok, rosszul reagálnak az UV sugárzásra.

• A méregtelenítéshez válassz stressz mentesebb időszakot, és biztosítsd magadnak a nyugodt alvást.

Amikor én először tartottam előadást a méregtelenítésről, akkor bizony felvetődtek, olyan kérdések, amik számomra nevetségesnek tűnik, de aki laikus abban ugyanúgy felmerülnek kérdések, úgyhogy párat a legelején még szeretnék tisztázni.

A méregtelenítéssel kacsolatos kérdések és tévhitek:
• "Mi lesz, ha lefogyok?"
Sokan azért nem mernek méregteleníteni, mert nem akarnak fogyni. A jól összeállított méregtelenítő kúráktól csak azok fogynak, akik túlsúlyosak, ugyanis ezek a tisztító kúrák mindenkinél beállítják az ideális testsúlyt. Azaz a soványak híznak tőle pár kilót, a kövérek viszont fogynak. De figyelem! Nagy túlsúly esetén a tisztítókúrák csak egy jó alapot szolgáltatnak a további fogyókúrához, de nem helyettesítik azt! A méregtelenítés nem egyenlő a fogyókúrával, sajnos sok női újság is ezeket tévhitek táplálja, hogyha fogyni akarsz, akkor méregteleníteni kell, ez a két fogalom nem ugyanaz. Ideális testsúlyt azt beállíthat, az a fajta méregtelenítő program, amit én szoktam javasolni nagyon szépen beállítja az ideális testsúlyt és az aki egyébként ugyanúgy táplálkozik mellette, persze betartva a méregtelenítés alatti táplálkozást, nem koplal. Az is szokott tőle fogyni, sőt ha gebe, akkor hízik tőle.

• "Csúnya lesz a bőröm…"
Valaki azért nem méregtelenít, mert fél a pattanásoktól. Minden méregtelenítő kúra eljut egy olyan szakaszba, amikor a bőr is bekapcsolódik a méreganyagok kiválasztásába, ami sajnos a legtöbb esetben pattanások, pörsenések és gyulladások formájában jelentkezik. Ennek csak örülnünk kéne, mert ez azt jelenti, hogy tökéletes a bőr kiválasztása, és működik a bőr immunrendszere. Megéri átvészelni ezt az időszakot, ugyanis utána lényegesen szebb lesz a bőrünk minden tekintetben, sőt a ráncok is simulnak. Az a méregtelenítő eljárás, ami nem okoz valamilyen nagyon apró bőrproblémát vagy hajzsírosodást, vagy bőrzsírosodást, pörsenést az nem is hat. Ezt most komolyan mondom. A bőr úgy fog neked méregteleníteni, hogy a faggyúmirigyek és verejtékmirigyeken keresztül próbálja neked a bőröd kiválasztani a belül lerakodott méreganyagot. Ezért nem szabad megijedni, ha a hajad jobban zsírosodik, büdösebbet izzadsz, hát egyértelmű, mert méreganyagok jönnek ki. A férfiaknak büdösebb szokott lenni a lába. Azért propagáltam a japántapaszt mert a talp rengeteg méreganyagot választ ki. És teljesen természetes, hogy ezeknek valahol ürülni kell és ezek okoznak különböző bőr tüneteket.

• "A méregtelenítés után hónapokig gyengébb leszek majd".
Tény és való, hogy a rosszul megválasztott méregtelenítő módszerek, amelyek csak megmozdítják a lerakódásokat, de nem tudják azokat maradéktalanul kiüríteni, produkálnak ilyen utóhatást. A "feltöltő" típusú méregtelenítő kúrák viszont ellenállóvá, erőssé, energia dússá és fitté teszik a szervezetet – nem csak a kúra elvégzése után, hanem sok esetben már a kúra alatt is érezzük a jótékony hatásokat. Kaptam olyan visszajelzést, hogy valaki egy tizenegy néhány hétig tartó kúra első két hetében, mikor még csak az előkészítés tart már mondta, hogy sokkal jobban bírja a munkát, jobb a kedve.

• "Nem engedhetem meg magamnak, hogy a kúra alatt folyamatos hasmenésem legyen".
A méregtelenítő kúrák nem egyenlők a fosatós kúrákkal. Sajnos még sok esetben természetgyógyászok is elhiszik, hogy a méregtelenítés elegendő azzal, ha adunk valamilyen fosató gyógyteakeveréket, aztán egész nap ülünk a wc-n. Nem ebből áll a méregtelenítés. A fosató kúrával csak a gyomrodat méregteleníted, még a beleidet sem. A méregtelenítő kúrák béltisztító szakaszára valóban jellemző a hígabb széklet, de csak pár napig, amíg rá nem áll a szervezet a programra. De valakinél még ez sem törvényszerű. Tudnunk kell, hogy a hasmenés nem betegség, hanem a szervezet öngyógyító folyamatainak egyike, amely azt jelzi, hogy képes felismerni a gyomrod olyan anyagokat, amelyek nem kellenek neki, és egy hasmenés által próbál megszabadulni tőlük, hogy ne legyen idejük visszaszívódni. Ha tudatosan készülsz a méregtelenítésre, akkor tudni fogod, hogy mikor éri el a kúrád a béltisztító szakaszt, hogy ne váratlanul törjön rád a mehetnék. Gyakorlott méregtelenítők ebben a pár napban otthon maradnak. Minél intenzívebb a hasmenés, annál inkább el van mérgeződve a bélrendszered. Akinél csak enyhén hígabb a széklet, az fellélegezhet, mert ott nincs túl nagy gond. Tény és való, hogy minden méregtelenítő kúrának van egy ilyen pici szakasza, amikor a gyomrot pucoljuk, és ez is a lényeg, hogy megfosat.

• "Hogyan oldom meg a munkahelyemen a speciális étkezést a kúra alatt?"
Szerintem ez a kérdés csak egy ürügy. Akinek valóban fontos az egészsége, az megtalálja a módját ennek a problémának a megoldására is, mint ezt már számtalan olvasóm is bizonyította. Feltalálták már a jól záródó műanyag edényt és az ételhordókat is. Ne legyünk lusták előző este összekészíteni a másnapi ebédünket. Mellesleg már vannak olyan ételfutár szolgálatok is, amelyek jó minőségű vegetáriánus vagy reform ételeket is szállítanak. Lehet már kapni olyan vízben oldódó shake-eket is, amelyekkel bátran helyettesíthetünk napi egy étkezést. Ha ez a módszer sem szimpatikus, akkor legyen nálunk mindig kellő mennyiségű gyümölcs. Aki úgy akar méregteleníteni, hogy közben nem akadályozza meg a további méreganyagok szervezetbe jutását és ugyanúgy bemegy a McDonalds-ba hamburgerre vagy a közkonyhára tesco gazdaságos ételeket betornászni magába, az ne is kezdjen el méregteleníteni. Nem hiszem el, hogy nincs annyira időnk és annyira elkényelmesített minket ez a fogyasztó társadalom, hogy ne tudnánk este azt a fél órát rászánni, hogy összekészítsük a másnapi kajánkat. Egy igazán jó főzeléket el lehet készíteni, jó fél óra alatt, egy salátában az a leghosszabb mikor összevágod. Már kenyerekben is lehet egészségeset kapni, ha nem tudunk otthon sütni.

• "Nem fog jót tenni a gyomromnak a koplalás."
Nem összekeveredő a méregtelenítés a koplalással, mert a méregtelenítésnél igenis kell táplálkozni. A koplalás sem nem méregtelenítés sem nem fogyókúra, ezt ne keverjük össze. Koplalással nem lehet lefogyni. Koplalással maximum úgy kiéhezteted a szervezetedet, hogy ha egy nagy koplalás után egy zsemlét megeszel, többet fogsz hízni, mintha egész héten etted volna azt a zsemlét. Valóban nem tesz jót a gyomornak a túl hosszú távú koplalás, úgyhogy semmi esetre se válassz olyan méregtelenítő módszert, amely ezt írja elő, vagy csak szigorúan szakember felügyelete mellett. A koplalással ugyanis nem csak a méreganyagok nem jutnak be a szervezetedbe, hanem értékes tápanyagok sem. És még valami: a böjtölést ne keverjük össze a méregtelenítéssel. A böjtölés egy másfajta tisztulási módszer, amelyhez nagy szakértelem és testi nyugalom szükségeltetik.

Mikor tilos méregteleníteni?

• Komoly betegség esetén mindenképpen ki kell kérni egy erre szakosodott szakember véleményét (Szent-Györgyi Albert Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet-hez, ezért ezt mondom, mert egyedül ezekben bízok meg.)

• Terhesség és szoptatás alatt. Ugyanis a köldökzsinóron és az anyatejen keresztül a baba is részesülhet a kiválasztott mérgekből. Viszont a babavárás előtt mindenképpen végezzünk egy alapos, átfogó méregtelenítést.

• Alkoholos és kábítószeres befolyásoltság alatt. Viszont a méregtelenítés meggyorsítja a leszokáskor jelentkező mellékhatásokat és enyhíti az elvonási tüneteket. Ha valaki most határozza el, hogy le fog szokni az alkoholról vagy a kábítószerről, cigarettáról, akkor azért nehéz mert függőséget alakítanak ki nagyon erőteljesek az elvonási tűnetek és ez pszichikailag hat az emberekre. És ha ezt összeköti egy méregtelenítéssel, akkor tényleg enyhíti az elvonásos tüneteket.

• 10 év alatti gyerekek szigorúan csak szakember felügyelete mellett végezhetnek átfogó méregtelenítést, és 10 éves kor feletti gyermekeknél sem árt kikérni a szakember véleményét a dozírozást illetően. Elkeserítően nézem a tízéves körüli korosztályt, hogy sokszor sokkal jobban el van mérgeződve a szervezetük, mint egy felnőttnek. Katasztrófa, ahogy a mai gyerekek állapota kinéz. És ez nemcsak a közétkeztetésnek köszönhető, nemcsak annak, hogy a gyermekeknek készülő élelmiszerek minősége katasztrofális, az hogy tele tömjük őket édességgel és az hogy szinte egyáltalán nem esznek gyümölcsöt. Dr. Ládi Szabolcs lemezén van erről egy nagyon pontos statisztika azt hiszem angol és amerikai felméréseket tartalmaz, hogy tulajdonképpen a tíz év alatti korosztályból, a gyerekeknek a 90%-a egyáltalán nem eszik nyers zöldséget. Láttatok ti olyan gyereket, akinek egy szál sárgarépa van a kezében és azt rágja vagy egy káposzta torzsa? Hamburgert, jégkrémet, túrórudit, pizzát azt láttunk a kezükben. Még gyümölcsöt, olykor-olykor de abból is a banánt, mert ahhoz már nem kell a foga, azt könnyű elrágni, de egy almával megküzdeni. DE most ez nem szomorú, hogy fizetsz egy közétkeztetésért, s a szemetet rakják bele a gyerekbe és neked kell bevinni zöldséget, gyümölcsöt, hogy legyen az óvodában?

• Ne méregtelenítsünk akkor sem, ha előre láthatólag nem tudjuk betartani a szabályokat, és ha nem érünk a folyamat végére. Tehát ha te tudod, hogy valami úgy is akadályozni fogja, akkor ne kezd el, mert megreked a méreganyagok kiválasztódása egy ponton és többet ártasz vele magadnak, mint használsz. Véletlenül, se csináld azt, hogy eljutsz egy bizonyos pontig és azt mondod, hogy én itt most meguntam vagy el kell utaznom és ott macerás lenne csinálnom vagy pont most vágtak a szomszédék disznót, akkor most egy hétig nem méregtelenítek. Mert ha ilyen van, vagy összeszorítod a fogad vagy ne is kezd el.


A jó méregtelenítési módszerek ismérvei:
• Megfelelnek a méregtelenítés szabályainak.

• Nem tartalmaznak szintetikus vagy petrolkémiai alapanyagokat, összetételét meg kell nézni.

• Egyszerre több funkciót is ellátnak: feltöltenek tápanyagokkal, méregtelenítenek és lúgosítanak, tehát mindhárom egyszerre.

• A méregtelenítés folyamán használt táplálék kiegészítőkben a hatóanyagok szerves formában találhatók.

• Nem tartalmaznak egészségre ártalmas összetevőket. Találkoztam én már olyan programmal és módszerrel, hogy meg volt adva, mikor mit kell szedni, csak épp a bogyók adalékanyagai nagyon mérgezőek voltak. Van ennek értelme? Beszedegetni úgy a méregtelenítő tablettát, hogy aszpartámmal van ízesítve, meg fényező anyag van a tabletta külsején, hogy könnyebben lenyeld vagy van egy olyan cég aki forgalmaz, olyan Aloe Vera levet, amiben több a nátrium-benzonát meg a tartósító, mint maga a növény.

• Nem egyoldalúan méregtelenítik a szervezetet. Tehát nemcsak egy részre koncentrálódnak, hanem szépen apránként végigjárják ezt a folyamatot, amit elmondtam nektek.

• Nem terhelik le a szervezetet.

• Nem rendelkeznek indokolatlan mellékhatásokkal.

Fontos tudni!!
A méregtelenítéssel szinte minden betegség kialakulása megelőzhető, és már meglévő betegségeink is meggyógyulhatnak. De csodákat ne várjunk! Sajnos az a tapasztalatom, hogy a legtöbben akkor kezdenek el a méregtelenítésen gondolkozni, amikor már hosszú évek óta fennáll egy vagy több agyongyógyszerezett betegség. Természetesen ilyen esetben is elérhetünk szép eredményeket egy jól összeállított méregtelenítéssel, de lényegesen olcsóbb, könnyebb megoldás lett volna, ha a méregtelenítést megelőzésként alkalmazzuk, amikor még nincs nagy baj. Egy magát egészségesnek gondoló embernek viszont ritkán jut eszébe a méregtelenítés, pedig nem is hinnénk, hogy a betegségmegelőzésen kívül mennyi egyéb előnye is van a méregtelenítésnek. Pl.:

• Sokkal kevesebb alvással lényegesen pihentebbnek érezzük magunkat
• Hosszabb életűek lehetünk
• Később kezdünk el öregedni és ráncosodni
• Nagyobb lesz a fizikai és a mentális teherbírásunk is
• Megnő a szellemi teljesítő képesség
• Elkerülhető az elhízás
• Szebb lesz a bőrünk a hajunk és a körmünk
• Megnő a szexuális teljesítőképesség és a libidó
• Sokkal jobban bírjuk a stresszt

Természetesen egy méregtelenítő kúra sem helyettesíti a jó gyógyító szakértelmét, de a rossz gyógyítóét és az indokolatlan túl gyógyszerezést igen. Világviszonylatban a halált kiváltó okok közül a harmadik helyet foglalják el – a szív és érrendszeri problémák valamint a rák után - az orvosi műhibák, a rossz diagnózis és a félre gyógyszerezések. Ha egészségesen tartjuk magunkat, akkor eleve nem adjuk meg az esélyt, hogy ebbe a csoportba kerüljünk. Erre pedig egy kiváló megelőzési eszköz a méregtelenítés.

És tényleg az a tapasztalatom, hogy mindig akkor kapnak észbe az emberek, amikor már ott a baj. Végigjárta a műtétet, végigjárta a gyógyszerezést, orvostól orvosig, s már annyira elkeseredett, hogy mindig az utolsó állomás, hogy jön Antal Valihoz. Kéri a diagnózist, kéri az időpontot, összeállítjuk a méregtelenítést, és ilyenkor fáj a szívem, hogy tízszer annyit kell dolgozni rajta. Tehát ha akkor még időben gondolkodott volna azon, hogy adok egy esélyt a természetnek, és ha a természet nem segít, akkor megyek majd kés alá. Akkor azt mondom, oké, de mindig mindenki előbb nyúl gyógyszerhez, minthogy megelőzze a bajt és megpróbálja természetes anyagokkal gyógyítani. Azonnal a testidegen kémiát bedobjuk az emberi szervezetbe. Nem értem, hogy miért van rá szükség? Egészen addig míg egy fiatal egészséges nem gondolkozik azon, hogy méregteleníteni kellene és nem gondolkozik azon, hogyha legalább évente valamilyen méregtelenítést megcsinál, akkor lehet, hogy soha nem lesz beteg. Van erre Volternek egy nagyon jó mondása: "Fiatal korában az ember feláldozza azért az egészségét, hogy minél több pénzt keressen, idős korában pedig a létező összes pénzét odaadná, hogy újra egészséges legyen."Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!